slogan

Nieuws

#Nieuws

8e Giving Back Debat Toernooi groot succes

Ieder jaar organiseert Haagse Hoogvliegers samen met de DebatAcademie én ruim 60 hoogvliegers het Giving Back Debat Toernooi. In één dag leidden 32 ervaren debaters en specialisten ruim 80 scholieren op, waaronder de leerlingen van het Lyceum Kralingen,  in de edele kunst en kunde van het hoffelijk en eloquent debatteren. Het is één van de grotere scholierendebattoernooien in Nederland en zeker het leukste!

Onze leerlingen kregen eerst 1,5 uur training van een van de vier beste trainers van de DebatAcademie en gingen daarna in 4 rondes met elkaar in debat over diverse beleidstellingen zoals: ‘Consumentenvuurwerk moet verboden worden’ of ‘Alle dierentuinen moeten dicht’. Zij leerden: goed luisteren, argumenten structureren en onderbouwen, helder benoemen, met PLEZIER een presentatie presenteren, interrupties plegen en toestaan en feedforward incasseren. Het leren debatteren helpt onder andere om feiten van meningen te onderscheiden en stevig in je schoenen te staan bij verbale tegenwind. Kortom: vaardigheden waar die onze leerlingen  de rest van hun leven kunnen inzetten.

In de finale vertegenwoordigde Emre van het Lyceum Kralingen dit jaar het beste team uit Rotterdam. Op eloquente wijze ging hij in debat over de stelling: “Maak ook in Nederland de fietshelm verplicht”. Het team uit Rotterdam wist het publiek goed te bereiken met zijn stijl en boodschap en nam met terechte trots en zichtbaar plezier de beker voor de tweede prijs in ontvangst. Ook was er een prijs voor de beste individuele spreker uit de 4 deelnemende steden: Rotterdam, Den Haag, Amsterdam en Utrecht. De prijs voor de beste individuele spreker uit Rotterdam ging naar Abderrahman van het Lyceum Kralingen.