Bezoek aan ASML

Op donderdag 20 december zijn alle vierdejaars, die het vak natuurkunde volgen, naar  het hoofdkantoor en bedrijvencomplex van ASML in Veldhoven geweest. ASML is een Nederlands hightechbedrijf en de belangrijkste leverancier van machines, die worden gebruikt bij het maken van chips.

Eerst zijn de leerlingen verdeeld in groepjes naar het Experience Center gegaan, daar kreeg elk groepje een functie bij de productie van de chips, zoals researcher of engineer. Hier hebben ze cases uit het bedrijfsleven opgelost. Als afsluiter hebben de leerlingen een Escape Room game gespeeld, waarbij ze een kruiswoordpuzzel moesten invullen door de raadsels op te lossen. Het twee- of drietal dat dit als eerste voor elkaar kreeg was de winnaar.

geschreven door:

Anisa Özbasi   (VWO 4)