Brugklaskamp 2016

Dit jaar gingen we donderdag 15 en vrijdag 16 september met alle eerstejaars leerlingen op kamp. Met een dubbeldekker zijn we naar ‘Summercamp Heino’ geweest. Na een lange bus­reis, die erg gezellig was, kwamen we aan in Heino. We hadden leuke huisjes, een voor de dames en een voor de heren en een voor de begeleiders.

De eerste dag zijn we naar een groot park geweest waar heel veel verschillende activiteiten waren. Je kon er klimmen, kanoën, zwemmen, steppen, trapfietsen, een parcours afleggen en nog veel meer! Voor het eerste spel moesten de leerlingen zoveel mogelijk punten ver­zamelen door aan activiteiten deel te nemen. Het was prachtig weer en de leerlingen gingen enthousiast en sportief aan de slag. Tussendoor verzorgden de begeleiders een heerlijke lunch waarbij de leerlingen konden kiezen uit diverse broodjes, ze kregen een banaan en ook was er genoeg te drinken.

Na een sportieve middag was het tijd om terug te keren naar de huisjes. De leerlingen kre­gen vrije tijd. Ondertussen waren de begeleiders druk bezig met het voorbereiden van de BBQ. Er was meer dan genoeg vlees, patat, broodjes, fruit en groenten. De leerlingen heb­ben er heerlijk van gegeten.

Na het avondeten wachtte er nog een spannende avond voor de leerlingen. Eerst gingen ze op het kamp zelf naar de bioscoop waar zij een korte leuke film te zien kregen. Ondertussen bereidden andere begeleiders een spannende spooktocht voor. Na de film gingen de jon­gens en meisjes in groepjes op pad om de spannende spooktocht te lopen. Na een intensie­ve dag was het tijd om te gaan slapen, want ook de volgende dag hadden we nog een leuk programma voor de boeg.

De tweede dag hebben we in de ochtend heerlijk ontbeten in het restaurant, dat ook op het kamp zelf aanwezig was. Daarna werd de groep in tweeën gesplitst en werd er ‘Levend Stra­tego’ gespeeld. De leerlingen deden fanatiek en enthousiast mee en het was een heel span­nend spel! Zelfs de docenten konden het niet laten om de laatste ronde mee te doen.

Helaas was het daarna tijd om op te ruimen. Zodra de bus vertrok, lagen bijna alle leerlingen heerlijk te slapen of te rusten in de bus. En de begeleiders trouwens ook! Het was een super gaaf kamp, de leerlingen hebben enthousiast en leuk mee gedaan, het was een geslaagd kamp.

Het Brugklaskamp 2016 was een groot succes!

Het fotoalbum is op deze link te zien.