Coderen

Het nieuwe vak coderen sluit nauw aan bij onze filosofie van wereldburgerschap en het vertrouwd raken met technologie. Alle brugklasleerlingen leren programmeren (codes schrijven voor software) en maken daarmee hun eigen apps, games en websites. Zo trainen zij computational thinking: creatief denken over de logische stappen die je moet nemen om een probleem op te lossen.

Deze manier van denken komt niet alleen van pas bij coderen, maar bij alles wat zij doen en elk vak dat ze volgen. Ook leren zij bewust omgaan met digitale technologie en nadenken over de gevolgen daarvan op het dagelijks leven. Ze leren inzien dat het uitmaakt hoe bijvoorbeeld sociale media als Facebook en Instagram zijn geprogrammeerd en hoe informatie gedeeld wordt op internet. Deze kennis van digitale technologie is onmisbaar in de wereld van morgen en van grote waarde binnen elk vakgebied.

Met het vak coderen maken onze leerlingen kennis met het Codasium, een studierichting die zij vanaf het tweede tot en met laatste jaar kunnen volgen.