Derek Otte met onze Talentenklas

Afgelopen woensdag 14 maart hadden we hoog bezoek in de Talentenklas. Niemand anders dan Derek Otte kwam bij ons langs om ons een les te geven waarin hij zijn talent voor dichten en taal met ons deelde. De leerlingen hadden zelf een brief geschreven aan Derek Otte om hem uit te nodigen en dat is gelukt.

Derek Otte is bekend als stadsdichter van Rotterdam, waarvoor hij bij veel belangrijke bijeenkomsten zijn bijdrage levert. Maar hij was ook al eerder bekend als deelnemer van De slimste mensen als huisdichter bij funX radio. Daarnaast werkt hij ook als docent Spoken Word op de Hogeschool Rotterdam.

In een vragenrondje kreeg iedereen de gelegenheid om vragen te stellen. De tip die hij wil meegeven aan iedere leerling: doe vooral je best op school! Ik heb dat niet altijd gedaan en dat was best dom. Gebruik je kans om je talent te benutten! Anders krijg je later spijt. Veel leerlingen waren benieuwd naar zijn grootste blunder. Dat was toch wel dat hij vaak te laat kwam, daardoor liep hij soms bijna mooie kansen mis. Zo heeft hij eens bijna een contract bij FunX misgelopen. Maar gelukkig liep het nog goed af en kreeg hij alsnog de baan. Zijn tip; hou je netjes aan je afspraken!

Alle leerlingen zijn aan de slag gegaan met een eigen gedicht over Rotterdam. Dichten leek zo moeilijk en zwaar, maar niets bleek minder waar. Met een paar goede tips van Derek Otte kwam bij iedereen het enthousiasme tevoorschijn en werden er de prachtigste teksten op papier gezet.

Alle gedichten kregen een ereplaats op het Instagram-account van Derek Otte. Hier kun je ze teruglezen; https://www.instagram.com/stadsdichter010/ of Instagram-Lyceum Kralingen

Na het schrijven van de gedichten wilde Derek Otte graag een gedicht laten horen, maar niet zonder hulp van de klas. Steeds als hij zijn tekst voordroeg, antwoorde de klas met een eigen tekst, zo ontstond er een uniek gedicht.

Als er een bekendheid langskomt, wil je na afloop van de les natuurlijk ook een handtekening en een selfie. Deze kans lieten de meeste leerlingen dan ook niet onbenut.

Wil je meer weten over Derek Otte en zijn schrijfkunsten? Bezoek dan ook eens zijn website: http://derekotte.nl/wie/