Drukbezochte Open dag 2018

Het was nog geen 12.00 uur toen de eerste bezoekers al binnendruppelden. De leerlingen en collega’s stonden klaar in de lokalen en de speurtocht kon beginnen voor de bezoekers. In bijna ieder lokaal waren letters verstopt, het was soms even zoeken… Uiteindelijk bracht de verzameling aan letters je tot het woord “Wereldburger”. Een centraal thema bij ons op school.

Het stukje wereldburgerschap was dan ook in ieder lokaal terug te vinden. Bij binnenkomst begon het met een prikbord van de gemeente Rotterdam e.o. Iedereen mocht daar een punaise prikken in de straat waar hij/zij woont. Dit gaf een leuk zicht op waar de leerlingen vandaan kwamen. Ook kon je leerlingen vinden in klederdracht en moest je bij Nederlands proberen om de langste en meest foutloze zin te maken. Ook kon je een kunstwerk (uit Rotterdam) kleien om vervolgens een prijs te winnen voor je hele klas. Bij het inleveren van de speurtocht kreeg je vervolgens overheerlijke verse poffertjes op het schoolplein. En dat zorgde voor blije gezichten op de toch wel koude dag.

Kortom: een geslaagde en gezellig Open Dag.  Zie de foto’s voor een nog betere indruk.

Mocht je de open dag gemist hebben, geef je dan op voor de meeloopdagen. De data hiervan zijn te vinden op de site onder het kopje: open dagen.

Het team van het Lyceum Kralingen

Voor foto’s klik hier