De eerste workshops van dit schooljaar zijn van start gegaan

Dinsdag 19 september hebben de leerlingen van groep 7 en 8 van de Nieuwe Park Rozenburgschool de  eerste  workshops Science, Technasium en coderen gekregen. Alle klassen krijgen per workshop 3 lessen.

Bij Science zijn de leerlingen van start gegaan met onderzoeken en proefjes in de vorm van forensisch onderzoek. Bij deze workshop komen verschillende vakken aan bod zoals; natuurkunde, wiskunde, scheikunde en wereldburgerschap. Het vak wereldburgerschap is op het Lyceum Kralingen een begrip. Tijdens deze workshop zullen de basisschoolleerlingen ook leren omgaan met vooroordelen , verschillende landen en culturen.

Bij Technasium gaan de leerlingen een educatief bordspel maken. Ze zijn begonnen met een planning, het onderzoek en moeten iedere les samenwerken in hun groepje.

Bij coderen hebben de leerlingen een start gemaakt met belangrijke aspecten van het programmeren. Na de lessenreeks zijn de leerlingen in staat zelfstandig te coderen.

Bij alle workshops is het samenwerken van groot belang, wij kijken nu al uit naar de volgende lessen!