slogan

Nieuws

#Nieuws

Erasmus universiteit is jarig en trakteert onder andere Lyceum Kralingen

In het kader van het 105-jarig bestaan van de Erasmus Universiteit kregen onder andere de leerlingen van Lyceum Kralingen colleges in diverse thema’s onder de titel “Science meets you!”.
Hieronder leest u het verslag van een leerling hoe zij de dag heeft ervaren.

Op 14 maart 2019 hebben wij met klas 3 en 4 VWO Blue City bezocht in het oude Tropicana gebouw. Deze dag stond in het teken van dingen maak van dingen die misschien niks waard zijn, wat moois. Zo hebben wij met de laboratoriummedewerkers van Blue City gekeken naar hoe schimmel het plastic van de toekomst kan zijn. Het klinkt misschien heel raar, maar over een paar jaar is dit misschien de werkelijkheid.

De dag begon met een college van een professor van de Erasmus Universiteit. Hij vertelde ons over de verschillende veranderingen die wij met zijn allen meemaken vandaag de dag. Sommige gewenst, andere ongewenst. “Door na te denken over de toekomst kunnen wij deze zelf invullen en beter maken.” 

Vervolgens hebben wij deelgenomen aan een workshop bij het lab van Blue City. Hier maakten wij van zaagsel, bloem en water bloempotten en prikborden. Deze gingen vervolgens in een tent waar de schimmel het geheel stevig maakt. Over een week krijgen wij ons eigen werk dan opgestuurd van Blue City helemaal stevig, schimmelig en milieuvriendelijk. Want schimmel is het plastic van de toekomst.

Als afsluiting van de excursie hebben wij een tour gehad in het gebouw van het voormalige Tropicana. Dit was van de hele dag misschien toch wel het mooiste. Er werd ons verteld over de geschiedenis van Tropicana en mensen deelden hun herinneringen. Het gebouw is nu soort van in verval geraakt, maar toch zijn er heel veel ondernemers terug te vinden in het gebouw. Deze ondernemers doen allemaal iets wat te maken heeft met van iets wat de een waardeloos zou vinden, iets te creëren wat voor een ander heel nuttig kan zijn. Hierdoor wordt de verspilling teruggedrongen en helpen wij onze stad een beetje milieuvriendelijker en mooier te worden. Ook het gebouw van Tropicana is hier een voorbeeld van. Het was eerst een pand waarvan niemand ooit dacht dat het nog zou worden gebruikt in de huidige staat. Maar alle mensen doen dit toch en ze hebben er iets prachtigs neergezet. Deze dag was super interessant en leerzaam en leerde mij een beetje meer over mijn stad. Het zette mij aan het denken over de toekomst en hoe ik wil dat de toekomst er voor mij en anderen uit zal zien. En natuurlijk wat ik hiervoor kan doen. 

Leerling 4 VWO