excursie – eerstejaars – openluchtmuseum

Om leerlingen een overzicht te geven van wat ze in de komende drie jaar te wachten staat tijdens de geschiedenislessen is Lyceum Kralingen met haar eerstejaars leerlingen naar het openluchtmuseum in Arnhem gegaan. In dat museum is een expositie waarin 50 thema’s (vensters) worden getoond die een samenvatting geven van de Nederlandse geschiedenis. In deze tentoonstelling wordt het dagelijks leven gekoppeld aan grote gebeurtenissen uit het verleden.

Leerlingen moesten vroeg in de ochtend op school komen om met de bus naar Arnhem te gaan. Daar aangekomen hebben leerlingen in verschillende groepen gewerkt aan vier afzonderlijke thema’s (eten is weten, beroemd-berucht en bijzonder, nationaal sportjournaal, oorlog & strijd).

Ze zijn in groepen van vier leerlingen zelfstandig op pad gegaan om een programma te maken. Ze moesten presenteren en  opdrachten maken. Speurend werden de juiste antwoorden gevonden en mooie reportages gemaakt.

Na het verplichte deel zijn leerlingen zelfstandig door het park gegaan. Leerlingen hebben zich verbaasd en verwonderd over het verleden. Hierdoor hebben ze elkaar beter en op een andere manier leren kennen en hebben ze ervaringen en kennis opgedaan waar ze in de toekomst het nodige aan zullen hebben.