Groot waterballet tijdens introductie

Afgelopen vrijdag 7 september gingen we met alle vierde klassen en V5 survivallen bij Outdoor Valley in Bergschenhoek. Om elkaar beter te leren kennen gingen de klassen in teamverband een vlot bouwen en naar de overkant van het water peddelen.

Het was even spannend wat de weer zou gaan doen deze dag, maar we hadden geluk. Op het moment dat we naar het Outdoorcentrum  fietsten waren de ergste buien achter de rug.

Toch werd het nog een natte boel en hielden de meesten het niet droog. Bij het besturen van het vlot zaten de leerlingen al tot boven hun knieën in het water. Bij aankomst aan de overkant van de waterplassen namen sommige leerlingen spontaan een duik en gaven hun klasgenoten spreekwoordelijk een duwtje in de  rug. Uiteindelijk spartelden velen in de plas en werd het één groot waterballet.

De meeste leerlingen hadden gelukkig droge kleren bij zich. Voor de anderen zat er niets anders op om dan kleddernat naar huis te fietsen.

Al met al was het een geslaagde ochtend waarin de leerlingen en docenten elkaar eens op een totaal andere manier leerden kennen.

Marjolein Schaeffer