Interreligieuze ontmoeting

Maandag 25 november kregen we hoog bezoek op het Lyceum Kralingen van een dominee, imam en rabbijn. Zij vertelden hoe het is om Christen, Moslim en Joods te zijn in Rotterdam en wat de overeenkomsten/verschillen zijn tussen hun heilige boeken (Bijbel, Koran en Tenach). Iedere brugklas mocht een uur lang luisteren naar inspirerende verhalen over het geloof en kregen hierna de kans om extra vragen te stellen (komt er nog een nieuwe profeet op aarde? / hebben jullie vrienden van een ander geloof? etc).

De leerlingen waren onder de indruk van de gezelligheid tussen de 3 sprekers en van de vele overeenkomsten tussen de verschillende religies. Deze ontmoeting heeft er toe bijgedragen dat onze leerlingen meer begrijpen van de 3 religies en dat ze inzien dat het leren over andere levenswijzen leidt tot een beter begrip voor elkaar.