Leerlingen Lyceum Kralingen maken het verschil

Op woensdag 19 september zijn we van start gegaan met het scholenprogramma van Young Impact, waarbij meer dan 20.000 leerlingen in Nederland aan de slag zijn gegaan met de kick-off, workshop, (digi)lessen en de challenges. Ook het Lyceum Kralingen is daarbij!

Young Impact maakt jongeren bewust van maatschappelijke problemen in hun eigen wijk, stad, land en in de wereld. Ze worden door middel van (interactieve) oefeningen, discussies en informatie uitgedaagd om in actie te komen.

Een geselecteerde groep van 24  scholieren heeft een door Young Impact trainers gegeven workshop tot ambassadeur van Young Impact gevolgd. Onze Rotterdamse leerlingen maak­ten met verschillende 21st century skills een verdiepingsslag zodat zij een voortrekkersrol kunnen vervullen tijdens de challenges op school. De leerlingen dachten mee over wat zij willen  veranderen in de wereld en hoe zij dat het beste kunnen doen. Wat wil ik? Wat kan ik? Het resultaat is een challenge waarin de leerlingen iets doen om de wereld mooier te maken.

Een unieke manier dus om jongeren handvatten te bieden om problemen aan te pakken die zij belangrijk vinden, groot of klein, landelijk of lokaal. Hierdoor kunnen jongeren een enor­me positieve invloed hebben op de Nederlandse samenleving.