Leerlingen Lyceum Kralingen maken het verschil

Op woensdag 8 november gaan we weer van start met het scholenprogramma van Young Impact, waarbij meer dan 20.000 leerlingen in Nederland aan de slag met de kick-off, workshop, (digi)lessen en de challenges. Ook het Lyceum Kralingen is daarbij!

Het Lyceum Kralingen maakt in samenwerking met Young Impact jongeren bewust van maatschappelijke problemen in hun eigen wijk, stad, land en in de wereld. Ze worden door middel van (interactieve) oefeningen, discussies en informatie uitgedaagd om in actie te komen en zichzelf zo te vormen tot actie wereldburgers. Onze Rotterdamse leerlingen maken met verschillende 21st century skills een verdiepingsslag zodat zij een voortrekkersrol kunnen vervullen tijdens de challenges op school.

Een unieke manier dus om jongeren handvatten te bieden om problemen aan te pakken die zij belangrijk vinden, groot of klein, landelijk of lokaal. Hierdoor kunnen jongeren een enor­me positieve invloed hebben op de Nederlandse samenleving.