Introkamp klas 1

Op zaterdagochtend vetrokken twee bussen vol met brugklassers en begeleiders naar Summercamp Heino voor een gezellig kennismakingsweekend. Rond 11.00uur kwamen we aan in Wijhe (Overijssel). De tassen werden uitgepakt en de kamers werden verdeeld. Na een uurtje zijn we heerlijk gaan lunchen in het restaurant van het kamp. Na veel boterhammen en een groenteburger, waren we klaar voor de Challenge Run.

De Challenge Run vond plaats in het Jacobsgat, een natuurgebied in de buurt van het kamp. De leerlingen konden daar kanovaren, boogschieten, steppen en klimmen op een klimwand. Het leukste en spannendste onderdeel was de touwbaan, waar zelfs meneer Pinarbasi zich aan durfde te wagen. Na de Challenge Run was er gelukkig de gelegenheid om te douchen en uit te rusten. Voor de begeleiders was er de belangrijke taak om de barbecues aan te steken. Na wat technische probleempjes met de barbecues kon iedereen genieten van de kippenvleugeltjes, de pittige worst en de hamburgers.

’s Avonds was er een druk programma met trefbal en een bezoek aan de bioscoop. Om 23.30 uur moesten alle leerlingen zich klaarmaken om te gaan slapen. Midden in de nacht was het toen eindelijk zover dat ook de begeleiders lekker konden gaan slapen.

De volgende dag was het ontbijt om 8.30uur, dus iedereen moest weer vroeg op. Na het ontbijt gingen klas 1A en 1C vlotten bouwen in het Jacobsgat. De andere twee klassen, 1B en 1D, konden op het kampterrein zaalvoetballen en slagballen. Na anderhalf uur zouden de klassen wisselen van activiteit. Omdat niet ieder team even handig was met het bouwen van de vlotten, waren veel leerlingen in het water gevallen. Voor 1A en 1C zat sporten er toen niet meer in, omdat iedereen meer behoefte had aan een warme douche. Na de warme douche gingen we voor de laatste keer naar het restaurant om pannenkoeken te eten. Daarna was het helaas alweer tijd om naar huis te gaan.

Introkamp