Mediaclub

Mediaclub en foto/filmclub
Mediaclub

Tijdsduur van de activiteit: donderdag 15.15 – 16.15 (periode 1, 2, 3, 4)
Toelating: alle leerlingen
Kosten: geen kosten

Omschrijving: bij de mediaclub maken de leerlingen kennis met journalistiek, ICT en trainen zij communicatieve vaardigheden. De producten die gerealiseerd zullen worden zijn: een schoolkrant en een muurkrant. Denk hierbij aan Cineac en een wijkkrant. Er zullen allerlei trucjes worden aangeleerd om op journalistiek gebied sterk te worden. De leerlingen zullen een magazine produceren, namelijk de CosmiZine en ze zullen voor CosmiTV interviews afnemen en een promotiefilm voor de school maken. Lijkt het jou leuk om iemand te filmen of te interviewen? Sluit je dan meteen aan bij de mediaclub door je in te schrijven!

Foto-/filmclub

Tijdsduur van de activiteit: donderdag 15.15 – 16.15 (periode 2, 3)
Toelating: alle leerlingen
Kosten: geen kosten

Omschrijving: door deelname aan de fotoclub worden leerlingen betrokken bij de eigen wijk, de stad, het land en uiteindelijk bij de hele wereld. Ze krijgen namelijk opdrachten voor het maken van foto’s die vervolgens tentoongesteld worden. Leerlingen gaan steeds opnieuw met een ander thema aan de slag. Op deze manier zullen zij ook leren nadenken wat zij nu precies zien, of wat ze juist over het hoofd zien of op welk gebied ze nog onwetend zijn.