Nationaal Debat Toernooi in Den Haag

Lyceum Kralingen zit in de finale en levert de beste spreekster van Rotterdam!

Lyceum Kralingen heeft zich van haar beste kant laten zien tijdens het Nationaal Debat Toernooi in Den Haag. Twee leerlingen van onze school bemachtigden een plek in de finale en kwamen thuis met twee bekers!

De leerlingen begonnen de dag met een Masterclass van 1,5 uur waarin de DebatAcademie de basisprincipes van debatteren uitlegde. Na de lunch gingen onze leerlingen in drie rondes volgens vaste regels met elkaar in debat over actuele maatschappelijke stellingen. Na afloop van ieder debat kregen zij inhoudelijke feedback van ervaren juryleden, op zowel debattechniek als persoonlijke presentatie. Binnen drie rondes werden eloquentie, luistervaardigheid, samenwerken, adequate reactie op ‘interrupties’ en persoonlijke presentatie geoefend.

Het organiseren van een debattraining & toernooi draagt op diverse manieren bij aan de ontwikkeling van de scholieren. Binnen een veilige setting hebben onze Rotterdamse leerlingen op een speelse, sportieve en hoffelijke wijze hun presentatie- en debattechnieken verbeterd. De leerlingen werden actief uitgedaagd om uit hun ‘comfortzone’ te stappen en om van elkaar te leren.