slogan

Nieuws

#Nieuws

Recensie theaterbezoek Age of Rage door Nabil Abachri (5HB)

Age of Rage: waarom neemt dat meisje haar schoolboeken mee in een Aldi tas?

In Age of rage zit een jong meisje vast dat wordt verdacht van een aanslag op een politicus genaamd Sylvana Simons. Tijdens de voorstelling wordt er duidelijk gemaakt wat er bij het meisje allemaal afspeelt en waartoe ze allemaal in staat is.

Nabil Abachri 27 oktober 2019, 13:00

Daar zit ze dan, een jong meisje van nog maar 16 jaar oud in de cel. Vandaag is ze jarig, maar zo gezellig is het daar binnen niet. Ze heeft het moeilijk thuis. Een moeder die te vroeg moeder is geworden en dus niets van haar eigen leven kon maken, een vader die zich elke dag kapot werkt en last heeft van een versleten rug en een broer die in de criminaliteit is beland en niets van school wil weten. Het meisje is echter heel slim en zit op het gymnasium. Ze wordt erg gekleineerd door haar klasgenoten, omdat ze bij de voedselbank langs gaat. Dit doet ze omdat ze het thuis niet zo breed heeft.

Het mooie aan de voorstelling is dat het meisje op verschillende manieren toch het positieve van zichzelf laat zien. Ondanks haar slechte thuissituatie en de schorsing op school neemt deze meid geen blad voor de mond om haar mening te uiten en de feiten op tafel te leggen. Tijdens de voorstelling zijn er vier personen aanwezig, waarvan drie personen meerdere rollen spelen. Zo is Chiem Vreeken de moeder van het meisje en ook nog eens haar lerares en leider van een politieke groep. Belinda speelt de rollen agente en klasgenoot. Teunie de Brouwer speelt als broer van het meisje dat vast zit, klasgenoot, vader en agent.
De rolverdeling is erg goed en de personen spelen hun rol heel overtuigend

Bepaalde opmerkingen die tijdens de voorstelling worden gemaakt, zijn soms toch moeilijk te slikken. Zo zegt het meisje bijvoorbeeld: “Die vluchtelingen zijn allemaal gelukzoekers”. Het meisje doet meer soortgelijke uitspraken. Of die wel door de beugel kunnen, is aan de bezoekers. Het biedt in ieder geval stof tot nadenken..

De voorstelling is zeker de moeite waard. Zowel het spel als het plot zijn heel energiek en de voorstelling zit vol actie, waardoor je na afloop zin hebt in meer. Ook is het verhaal heel geloofwaardig. De problemen van dit meisje komen ook in het dagelijks leven voor, zeker in een grote stad als Rotterdam.

Ondanks alle kansen, blijft er altijd een kans om te falen.