Recensie van een leerling (5VWO) over de theatervoorstelling Woef Side Story

Afgelopen donderdag bezochten we met 30 leerlingen uit 4/5H en 4/5/6V de theater-voorstelling Woef Side Story van het Rotheater. Een waanzinnige theateravond vol toneel, dans, muziek, decors en kostuums. Onderstaande recensie is geschreven door Keshawno Hanley uit 5V.

Woef!

Donderdag 12 april 2018 kon het publiek in de Rotterdamse schouwburg genieten van het geblaf van verschillende soorten honden. Houd je van het romantische verhaal van Romeo en Julia? Dan kan je je hart ophalen bij deze voorstelling. Woefside story is Romeo en Julia op z’n hondjes. Een fantastische theatervoorstelling met Romeo als stoere straathond en Julia als bloedmooie rashond.

Het verhaal gaat over de stoere straathond Toto die verliefd is op de mooie rashond Marina. Helaas mag hun liefde niet bestaan. In deze hondenwereld zijn alle hondjes ingedeeld in hokjes en de ene soort mag niet met een andere soort gaan. Jammer genoeg zien ook wij deze hokjes in onze samenleving. Er wordt nog altijd moeilijk gedaan over liefde die niet in het standaard hokje past. Een blank persoon zien we liever niet met een donker persoon,  een man mag niet met een andere man gaan en een vrouw niet met een andere vrouw. Maar in Woef Side Story hebben speelt een lesbische hond én ze is nog alcoholist ook. Allerlei conflicten en onderwerpen die wij ervaren in het echte leven zijn op een bijzondere manier verwerkt in Woef side story. Een hondenwereld die volkomen nep lijkt, toont ons tussen garageboxen en hondenshows een wereld die misschien wel meer op de echte wereld lijkt dan wij zelf weten……….

Hondenwereld

Woef Side Story is een fantastisch stuk, waarbij het publiek betrokken wordt in het toneelstuk. Een drie uur durend toneelstuk vraagt best veel aandacht van het publiek, maar toch verveel je je geen minuut. Zo komen er regelmatig drie muzikale vlooien tevoorschijn om het publiek te entertainen, terwijl het decor opgebouwd wordt voor de volgende scene. De vlooien laten het publiek meezingen en praten, maar dat is niet alles. Ze ‘timelapsen’ het publiek naar de volgende scene. Het publiek moet opstaan met hun handen omhoog. Er wordt afgeteld van 3 tot 0 en dan springt het publiek massaal de lucht in. Het doek gaat omhoog en we zijn weken verder in het verhaal. Het interactieve vlooiengespring zorgt ervoor dat het publiek zich niet verveelt, maar toch komt het dansen en zingen soms zo chaotisch over dat je nauwelijks meer bij kan houden wat er gebeurt. Tot Toto en Marina het podium weer op komen en je meevoeren in een hondenleven vol geblaf, gegrom, geruik, gepoep, geprik en geneus.

Jong en oud

Woef Side Story spreekt een breed publiek aan. De muziek en dans maken de voorstelling leuk en gezellig. Als je erachter komt dat het stuk over honden gaat, denk je misschien dat het een theatervoorstelling voor jonge kinderen is. Maar als je goed de zaal inkijkt, zie je mensen van alle leeftijden naast elkaar zitten. Er is een puppy in het stuk met de naam Puppie. Hij is heel schattig! Jongere kijkers zullen zich waarschijnlijk vooral op hem richten, omdat hij zo lief is. Daarnaast bevat het stuk veel dubbelzinnige grapjes, bijvoorbeeld over seks, die eerder begrepen zullen worden door de volwassen toeschouwers. Toen mevrouw Schoonbroek Toto en Marina betrapte tijdens hun intieme moment schreeuwde ze dat er een emmer koud water gehaald moest worden, omdat Toto en Marina aan elkaar vastzaten…. Snap je het al?

Kortom, Woef Side Story is creatief, fantastisch, van en voor iedereen; of je nou jong, oud, bruin, blond, gevlekt, rijk of arm bent. Een echte aanrader!  Laat je verassen en entertainen door het Theater Rotterdam!  Ik houd van het stuk.. of beter gezegd: I blaf Woef Side Story!