Science Festival 2018

Ballonautootjes schoten door het Technasiumlokaal ! Door precies knip -en plakwerk en met behulp van windkracht konden de kinderen tegen elkaar racen op een zelfgemaakt parcours. Door een ballon op de auto te bevestigen en leeg te laten lopen kwamen de auto’s vooruit. Hierbij lees je in het kort onze activiteiten tijdens afgelopen Science Festival 2018.

Bij de projectlokalen kon je verschillende zelfgemaakte projecten zien. De leerlingen uit de 2e klas hebben zich de afgelopen 2 maanden verdiept in een wetenschappelijk probleem en dit uitgewerkt in een demonstratie of model. Zo konden de groep 8 leerlingen zien hoe een tornado ontstaat, hoe een lamp kan branden op citroenzuur en hoe je van ijswater een ijsberg kunt maken. Door presentaties over windenergie en D.I.Y. waterzuiveringsinstallaties werden onze jonge bezoekers ook aan het denken gezet over een duurzame wereld.

Bij de Instagramactie mochten de leerlingen helemaal losgaan met knutselspullen om vervolgens de beste Polaroidfoto te maken met het thema Science. De tien leukste foto’s zijn geplaatst op de Instagramsite van Lyceum Kralingen. Volg ons en like de beste foto! De winnaars krijgen een leuk cadeau op de Open Dag van 3 februari a.s.
Wat een plezier en weer een grote opkomst dit jaar op het Science Festival 2018 op Lyceum Kralingen. Alweer de 11e keer op rij en nog steeds een groot succes. Ondanks de hectiek en soms wat drukke lokalen hebben wij weer leuke reacties ontvangen.

Op naar volgend jaar!
Het team van het Lyceum Kralingen

Voor meer foto’s klik hier