slogan

Groep 8

kennis

Daar sta je dan: met een voet nog in de basisschool en met de andere eigenlijk al op weg naar de middelbare school. Of je zit in het laatste jaar van de mavo(vmbo-t) en het leren is je zo goed bevallen dat je verder wilt. Je bent van harte welkom op onze school.

Op het Lyceum Kralingen kom je heel de wereld tegen, net als in wereldstad Rotterdam. Mensen uit Nederland, Suriname, China, Spanje, ga maar door. Tegelijkertijd verandert die wereld razendsnel door nieuwe technologie. Ons onderwijs bereidt je voor op jouw toekomstige rol als wereldburger, in een wereld waarin technologie steeds meer invloed heeft op het dagelijks leven.

Wij leiden niet alleen op voor een havo of vwo-diploma: je kan het Technasium volgen, Cambridge Engels leren spreken, buiten school extra talenten ontwikkelen met Talenta en uitgroeien tot een echte wereldburger. Dat komt omdat ‘wereldburgerschap’ niet zomaar een woord is, maar in het middelpunt staat van ons onderwijs.

Wetenschap en technologie hebben alles met wereldburgerschap te maken. We leren je coderen en op het Technasium nieuwe producten ontwerpen en bestaande verbeteren. Met respect voor andere mensen en voor alles wat op aarde leeft. Ook in de andere vakken komt aan de orde: hoe kunnen we met elkaar omgaan en onze kennis gebruiken om de wereld een klein beetje te verbeteren? Dat is de instelling van een wereldburger!

 

https://repl.it/languages/python_turtle