Team Roboticus opnieuw Nederlands kampioen!

Team Roboticus heeft afgelopen zaterdag de Nederlands titel behaald. De vorige keren dat het team van het Lyceum Kralingen een beker in de wacht sleepte, was in 2018, 2017, 2016 en 2011.

Zaterdag 11 mei vond het jaarlijkse NK RoboCup plaats in het Science Centre op de TU Delft. Onze eigen “Team Roboticus” deed hier ook aan mee. De leerlingen van Lyceum Kralingen zijn met hun eigen gebouwde en geprogrammeerde robot Nederlands Kampioen Robotvoetbal geworden! Ons team heeft alle gespeelde wedstrijden gewonnen en is geëindigd met een doelsaldo van 55!

Bij de RoboCup op de TU Delft doen jaarlijks meer dan 45 teams uit het basis- en voortgezet onderwijs mee uit heel Nederland. Daarbij moeten de teams zien een robot te bouwen die kan dansen, voetballen of redden.

Met deze eerste prijs mogen de leerlingen van Lyceum Kralingen Nederland vertegenwoordigen op het WK RoboCup in Sydney, Australie in juli!

De leerlingen van Lyceum Kralingen namen de eerste prijs in ontvangst uit handen van de wethouder onderwijs van Delft Hatte van der Woude.

Voor meer informatie: www.roboticus.nl