Uitwisseling Wijchen-Rotterdam

Afgelopen week mochten we bijzondere gasten ontvangen op Lyceum Kralingen. Negen leerlingen van het Maaswaalcollege uit Wijchen deden mee aan een uitwisseling met elf van onze leerlingen uit de eerste klassen. Op 13 en 14 maart zijn onze leerlingen met docenten Brammer, Hoekstra en mw. Makop in Wijchen geweest. Het dorpse Wijchen en wereldstad Rotterdam maakten kennis met elkaar.

De verschillen vielen de leerlingen meteen op; Wat een wolkenkrabbers heeft Rotterdam! Ook de markthal viel in de smaak. In Wijchen verbaasden onze Rotterdamse leerlingen zich vooral om de perfecte voortuinen en het feit dat mensen elkaar zomaar groeten op straat. Wel even wennen dat je niet op elke hoek van de straat een kapsalon of een patatje kan halen. Maar een overheerlijk ijsje van de beste ijszaak uit Wijchen maakte veel goed.

De leerlingen hebben bij elkaar overnacht en kregen een blik in elkaars leven, woonplaats en middelbare school. De leerlingen volgden een les Programmeren, O&O en Nask.

Dankzij het prachtige weer hebben we ook de stad verkend met een leuke speurtocht langs alle hotspots in Rotterdam. Hoogtepunt, letterlijk en figuurlijk, was wel het bezoek aan de Euromast, waar iedereen de stad van bovenaf kon bekijken.

Om de uitwisseling feestelijk af te sluiten hebben we pizza gegeten. Met een goed gevulde maag en een ervaring rijker gingen de leerlingen weer terug naar het mooie Wijchen. Sommige leerlingen zijn niet alleen een ervaring , maar ook nog een vriendschap rijker!

Esther Makop

Docente Nederlands