Unesco-scholendag 2017

Op het Lyceum Kralingen zijn we dagelijks bezig de welbekende wereldburgerschap/UNESCO thema’s (Vrede & mensenrechten, Intercultureel leren, Burgerschap en Duurzame ontwikkeling) handen en voeten te geven. Deze vier thema’s zijn echter voortdurend in ontwikkeling. We hebben te maken met conflicten die ook spanningen bij ons met zich meebrengen, we worden geconfronteerd met de huidige vluchtelingencrisis, human rights nemen een hoge vlucht en hoe kunnen we leerlingen dichter bijelkaar brengen?

Op Wereld Lerarendag ontmoeten docenten, leerlingen en bestuurders van Unesco-scholen, betrokken organisaties en belangstellende scholen elkaar in Den Haag. Doel van de dag is om ervaringen uit te wisselen, inspiratie op te doen, en vooral om na afloop naar huis te gaan met een tasje vol ideeën voor in de praktijk. Ook scholen met belangstelling om aan het  netwerk te gaan deelnemen en andere betrokkenen zijn van harte welkom.

Voor meer info: Scholendag