Voetballers Lyceum Kralingen winnen LMC-CUP in het Spartastadion

Woensdag 12 juni hebben de brugklas-leerlingen meegedaan aan de LMC-cup. Een voetbaltoernooi waarbij 24 teams uit de regio Rotterdam strijden om de felbegeerde eerste plaats. Er werd gespeeld in een jongens-poule en een meisjes-poule.

Dit jaar was voetbalstadion ‘het kasteel’ het toneel van een ware titanenstrijd. De weergoden  waren ons helaas niet zo goed gestemd, want de gehele ochtend en middag regende het onophoudelijk. Desondanks was er een geweldige sfeer in het stadion en werkten alle glimlachende gezichten als een zonnetje.

De voetbalgodinnen van Lyceum Kralingen begonnen het toernooi voor Lyceum Kralingen en speelden verzorgd voetbal. Mooie combinaties leidden tot vele kansen, maar niet tot doelpunten. In de vierde wedstrijd lukte het uiteindelijk wel om tot scoren te komen en met 1-0 te winnen. De meiden gingen niet door naar de halve finale, maar hebben een prima prestatie neergezet.

De jongens van leerjaar 1 speelden zeer aanvallend voetbal, waarbij de tegenstanders loerden op de counter. In de poule-fase werd hierdoor 1 keer verloren, maar doordat de andere wedstrijden met overtuiging waren gewonnen mochten de jongens door naar de kwartfinale. In de knock-out fase van het toernooi speelde het team oogstrelend voetbal en werd na 2 bloedstollende wedstrijden de finale bereikt. De meeste finales vallen qua niveau vaak tegen, maar onze leerlingen hadden hun beste voetbal voor het eind bewaard. Met 3-1 werd de tegenstander weggeblazen en even later mocht de beker trots omhoog worden gedragen.

De jongens en meisjes hebben onwijs genoten van deze speciale dag en wensen de groep 8 leerlingen ( die ook van harte welkom waren om te komen kijken) die volgend jaar naar onze school komen veel succes en plezier tijdens de LMC-cup van 2020.