VWO 5 schrijft verhalenbundel

Afgelopen dinsdag 2 oktober nam Marc Otto, voorzitter LMC-VO, het eerste exemplaar van De kracht van V5 in ontvangst, een verhalenbundel met verhalen die de leerlingen uit vwo 5 schreven bij foto’s van De Kracht van Rotterdam.

Speciaal voor dit creatieve schrijfproject gaf schrijfster Sanneke van Hassel twee schrijflessen, waarbij de eigen fantasie en het onder woorden brengen van gedachten bij beeld centraal stonden. De leerlingen bedachten vervolgens nieuwe verhalen over ‘hun’ stad en gaven daarmee een nieuwe kijk op Rotterdam.

Deze verhalenbundel, waarin een meisje als jongen voetbalt, een hacker zijn volgende plan beraamt en een schaap waarschuwt voor kuddegedrag, is het resultaat van alle inspanningen. We zien een stad met vele werelden vol boeiende personages. Vijf verhalen worden opgehangen in de school.

Ariane Linnert

Docent Nederlands