Wethouder de Langen op bezoek en trots op onze leerlingen!

Van tijd tot tijd is het écht genieten op Lyceum Kralingen. Genieten van het feit dat onze leerlingen zich aan het ontwikkelen zijn tot echte wereldburgers. Op Lyceum Kralingen gaat het n.l. niet alleen over het behalen van het diploma. We willen onze leerlingen voorbereiden op de maatschappij, ervoor zorgen dat onze leerlingen échte wereldburgers worden.

Donderdag 15 maart jl. was wethouder dhr. Sven de Langen te gast op Lyceum Kralingen. Een aantal leerlingen gingen in discussie met de wethouder, daarbij werden pittige onderwerpen niet geschuwd. Leerlingen mochten zelf onderwerpen aandragen. De gekozen onderwerpen waren: (White) privilege, (Trans)gender, Homoseksualiteit, Vrijwilligerswerk, Armoede en Burgerschap in het onderwijs. De discussie werd geleid door mw. Shay Kreuger (FunX). De sfeer die ontstond was open, meningen werden zorgvuldig en respectvol geformuleerd, onderlinge meningsverschillen werden geaccepteerd.

Het was duidelijk merkbaar dat onze leerlingen (onder leiding van de docent wereldburgerschap, Abdullah Ozer), zich prima op de discussie hadden voorbereid. Mooi vormgegeven posters, voorzien van diverse stellingen, werden gebruikt als uitgangspunt voor de discussies.

Ook de leerlingen hebben zichtbaar genoten van de discussie met de wethouder. Vooraf en ook nadien is menig selfie gemaakt met natuurlijk ook de wethouder in beeld. Leerlingen en wethouder waren écht met elkaar in gesprek.

Alle aanwezigen waren onder de indruk. De prima sfeer, de meer dan goede discussie etc. Na afloop hebben we veel complimenten in ontvangst mogen nemen.

Kortom: het was een heel geslaagde middag. Een middag om trots op te mogen zijn, trots op onze leerlingen!